Heteroįtaiga

Žiniasklaida. Karikatūros fragmentas / Mass Media. A fragment of the caricature.

Paimkite laikraštį arba įsijunkite televizijos, radijo naujienas, ar pasklaidykite informaciją internete. Kiekvieną dieną galima išgirsti ir rasti begalę istorijų, kurios gali pasėti beprasmiškumo, baimės, nerimo, susirūpinimo ir gresiančios katastrofos, pražūties sėklas. Jeigu nesipriešinti ir viską imti į širdį, dėl šių baime persunktų minčių galima net prarasti norą gyventi. Ta­čiau kai tik suvokiama, kad nereikia jų priimti, atsivers ir prašviesės protas, atsiras daugybė galimybių. Neutrali­zuoti šias destruktyvios invazijos mintis galima/būtina sustiprinant savo savitaiga, nukreipus ją konstruktyvia linkme.

Reguliariai sekant, kokias negatyvias mintis aplinki­niai bruka, nesunkiai galima (ir reikia) eliminuoti destruktyvios heteroįtaigos pinkles. Daugelis nukentėjo nuo jos būdami vaikai, paaugliai ir sulaukę pilnametystės. Jeigu atsigręžti atgal, nesunkiai prisimintume, kaip tėvai, draugai, giminaičiai, mokytojai ir bendradarbiai rėmė negatyvios įtaigos kampanijas.

Nuodugniai išnagrinėjus jų žodžius ir įsigilinus į poteks­tes, išsiaiškintume, kad dauguma jų teiginių tebuvo paprasčiau­sia propaganda. Slaptas jos tikslas buvo ir lieka/yra įdiegti baimę ir mus kontroliuoti, nes į kelnes pridariusius kur kas lengviau kontroliuoti ir įtakoti.

Šis heteroįtaigos procesas vyksta kiekviename name, biure, įstaigoje ar klube. Nesunku pamatyti, kad dauguma teiginių, ku­riuos sako žmonės (žino jie tai ar ne), turi priversti asmenį galvoti, jaustis ir elgtis taip, kaip jie nori, taip, kaip jiems naudinga, nesvarbu, pakenks tai tam asmeniui ar ne.

One thought on “Heteroįtaiga

  1. Noreciau tureti taip mastanti drauga. Nors tai Merfio mokymas, bet dziugu, kad kazkas tuos desnius perpranta ir neserga sizofrenija. Protas mums duotas tam, kadf ji atvertume, o ne tam kad uzsisklestume tarp pilku sienu ir butume valdomi demonu, kuriuos patys ir susikuriame

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *