Humoristinis brizas – 2015

Satyrinių, humoristinių piešinių ir karikatūrų paroda „Humoristinis brizas – 2015“ buvo organizuota Klaipėdoje jau antrąjį kartą.
// parodos darbai eksponuoti Klaipėdos galerijoje nuo liepos 23 d. iki rugpjūčio 10 dienos. //
Dalyvių ir darbų skaičiumi ji šiek tiek nusileido praeitų metų parodai, tačiau meninis lygmuo nuo to nenukentėjo, o gal net ir atvirkščiai.

Kaip ginklo brolis Evaldas Vėgėlė taikliai pastebėjo: „Jeigu galime priversti dailininkus kurti per patį vidurvasarį ir padaryti darbus specialiai šiai temai, manau, tai didelis laimėjimas. Taigi mes ir toliau paišysime ir kitais metais vėl pakviesime apsilankyti naujoje parodoje.“

Šių metų parodos tema: „Fiesta baltų burių mieste“.
Mažesnį dalyvių ir jų darbų skaičių, manau, dalinai nulėmė parodos tema.
Pernai metų parodai autoriai atsiuntė labai daug savo jau anksčiau eksponuotų, publikuotų darbų, o šių metų parodos tema padiktavo būtinybę piešti naujus darbus. Nors buvo ir tokių, kurie įsigudrino vėl senus darbus atsiųsti.
Tema konkretesnė nei pernai, todėl gal kai kam ji pasirodė ir per „siaura“ (o gal paprasčiausiai karikatūristai neturėjo laiko, kada piešti).

Malonu, kad yra žodinis pritarimas ir ateityje organizuoti panašaus formato parodas. Kaip ten bus ateityje, laikas parodys, o šiųmetinė paroda buvo išties nebloga.


Šarūnas Facebook


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *