Kopijuotos natos (nemokamos natos)

Kopijuotos natos (nemokamos natos)

Apie kopijuotų natų problemą apskritai nieko nežinojau, kol vieną gražią šių metų vasaros dieną nesulaukiau natų knygyno atstovo skambučio, kuris pateikė pasiūlymą – nupiešti humoristinių piešinių ciklą „Kopijuotos natos“ tema.


Humoristinių piešinių ciklas „Kopijuotos natos“.
#01 – Negrosiu iš kopijuotų natų!



Pradžioje man atrodė: „O kas čia gali būti ne taip? Kiek daug šiais laikais yra naršoma ir „pumpuojama “ bei kopijuojama iš nesenkančių interneto platybių? Kur tas kabliukas, už kurio galima būtų užsikabinti (kokia problematika)?“
Tik vėliau, kai nuodugniai ėmiau gilintis į problemos esmę, suvokiau, kad išties egzistuoja tam tikra kopijuotų natų problema ir ji nėra jau taip visai „iš piršto laužta“.

Visuomet yra poreikis rasti nemokamų kūrinių natų.
Tai sąlygoja ir noras praplėsti repertuarą, ir surasti dar nežinomų, retesnių kūrinių.
Žinoma, galima parsisiųsti iš interneto natas ir tikėti, kad tai yra originalios kūrinio natos. Tačiau, tuo pačiu atsiranda labai didelė tikimybė gauti katę maiše – nebūtinai kūrinio natos (100%) atitiks kompozitoriaus autentiškas natas, – reikalinga turėti specialų išsilavinimą, apsiskaitymą ir patirties, kad visame tame susigaudyti, bet tai – jau kitas klausimas.

Tai štai, pasirodo, kad kopijuotos natos – pakankamai didelė problema:
– jeigu ieškoma konkretaus kūrinio ar kompozitoriaus, gali tekti laimė parsisiųsti ir visai ne tai, ko ieškota;
– atspausdintos ir kopijuotos natos greitai susinešioja, neturi išliekamosios vertės ir jos niekada neatstos tikro leidinio;
– natos gali būti su klaidomis: praleistos, sukeistos, nusitrynę/ištrupėję ir pan.

Humoristinių, satyrinių piešinių ciklą „Kopijuotos natos“ sudarė 10 atskirų ironiškų epizodų, kuriuos reikalinga buvo nupiešti.
Išties buvo labai smagu kibti į darbą, kadangi kūrybinė laisvė nebuvo varžoma.
Taip jau sutapo, kad darbai (piešimo stadija) pradėti rugsėjo 1 d., o užbaigti lygiai po 10 d. – rugsėjo 10 d.
Suprantama, kaip kad dažnai nutinka kūrybinio proceso metu, panašaus pobūdžio darbuose, taip ir šiuo atveju – neapsieita be koregavimų, pataisymų, tačiau šį kartą jie buvo minimalūs.
Dažnai karikatūras tenka po kelias dienas kurti, tačiau šį kartą teko piešti, tarsi konvejeriu: viena diena – vienas darbas (suprantama, neskaičiuojant to darbo laiko, kurio metu reikalinga buvo sugalvoti idėją, „apžaisti“ situaciją, nupiešti eskizą).

Piešiniai pradėti publikuoti spalio 19 d., Natų knygyno „Facebook“ puslapyje.

Malonių atradimų,
Šarūnas
www.sarunas.com


Šarūnas „Facebook“


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *