Du angelai

#099 Parabolė: Du angelai

Keliaujantys du angelai apsistojo pernakvoti pasiturinčios šeimos namuose. Kadangi šeimininkai nebuvo svetingi ir nenorėjo angelų įkurdinti svečių kambaryje, jie nugrūdo juos nakčiai į šaltą rūsį. Kai angelai klojo lovas miegoti, vyresnis angelas pastebėjo sienoje skylę ir užtaisė ją. Tai pamatęs, jaunesnis angelas pasiteiravo, kodėl šis taip pasielgė. Vyresnis atsakė:

— Ne viskas yra taip, kaip atrodo.

Kitą naktį angelai apsistojo pernakvoti labai skurdaus, bet svetingo vyro ir jo žmonos namuose. Pora pasidalino su angelais savo varganais maisto trupiniais ir pasiūlė jiems miegoti savo lovose, kad šie galėtų gerai išsimiegoti. Nubudę ryte angelai aptiko šeimininką ir jo žmoną verkiančius. Jų vienintelė karvė, kurios pienas buvo vienintelis pragyvenimo šaltinis, gulėjo pastipusi tvarte. Jaunesnis angelas paklausė vyresniojo:

— Kaip tai galėjo nutikti? Juk pirmasis šeimininkas turėjo viską, bet tu jam padėjai. Tuo tarpu ši šeima nors turėjo tiek mažai, bet buvo pasirengusi dalytis viskuo, o tu leidai, kad jie netektų savo vienintelės karvės. Kodėl?

— Ne viskas yra taip, kaip atrodo, — atsakė vyresnis angelas. — Kai mes buvome rūsyje, aš aptikau sienoje skylę, kur gulėjo paslėptas aukso lobis. Jo šeimininkas gi buvo storžievis ir nebuvo palankus daryti gera. Aš užtaisau rūsio sienoje skylę, kad jis niekada nerastų to lobio. Kai kitą naktį, kai mes miegojome patogiai įsitaisę lovose, nakčia atėjo mirties angelas pasiimti šeimininko žmonos. Aš atidaviau jam karvę vietoj jos. Taigi, ne viskas yra taip, kaip atrodo. Mes niekada negalime žinoti visko. Ir net jei dora tūno tavyje, vis vien dar reikia įtikinti tave pasikliauti tuo, kad viskas, kas vyksta, yra tavo paties labui. O šitai suprasi tik metams bėgant. Kai kurie žmonės atsiranda mūsų gyvenime ir gana greitai išnyksta, kiti gi tampa mūsų draugais, bet stabtelėja minutei. Vakar diena — tai istorija. Rytojus — apgaubtas paslapties. Šiandiena…

Dabartis — tai dovana. Gyvenimas yra stebuklas, kur kiekvienos akimirkos skonis yra nepakartojamas!

 

* * *

Šarūnas Facebook

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *