Štilis

#009 Retrospektyva

Gyvenimo tėkmė nenuspėjama. Taip jau sutapo, kad trečia ir ketvirta karikatūros žurnale „Šluota“ (1985 m., Nr. 3) atspausdintos beveik tuo pačiu metu, kaip ir pasirodęs karikatūrų ciklas apie krepšinį „Švyturio“ žurnale.

(„Šluotoje“ dvi karikatūros atspausdintos vasario mėn. pradžioje, o žurnale „Švyturys“ — vasario mėn. pabaigoje).

Jakštas Šarūnas. Karikatūra, cartoon, karikaturen. Abstinentas / Abstinent „Šluota“ (1985 m., Nr. 3). Juodas tušas / Black ink.

> Abstinentas / Abstinent <
// „Šluota“ (1985 m., Nr. 3). //


Šios dvi vasario mėnesio publikacijos skirtinguose leidiniuose praskaidrino nuotaiką, tarsi išsklaidė abejones, atstatė šiokį tokį pasitikėjimą savo jėgomis ir padrąsino tolimesniam kūrybiniam darbui.

* * *

Dabar galima tik spėlioti, kad publikaciją „Šluotoje“ galėjo šiek tiek (galbūt) paskatinti mano eilinis apsilankymas redakcijoje, iš karto po Trijų karalių (1985 m. sausio 7 d. nunešiau eilinį pluoštą naujų karikatūrų į žurnalo redakciją, iš kurių viena, kaip tik ir atspausdinta po ilgai trukusio devynių mėnesių štilio).

Jakštas Šarūnas. Karikatūra, cartoon, karikaturen. Pasivaikščiojimas / Dog Walkers!  „Šluota“ (1985 m., Nr. 3). Juodas tušas / Black ink.

> Pasivaikščiojimas / Dog Walkers <
// „Šluota“ (1985 m., Nr. 3). //


Karikatūra „Pasivaikščiojimas“ buvo viena iš pirmo pluošto septynių karikatūrų, kurias dar 1984 m. vasario mėnesį nunešiau į „Šluota“ redakciją, kai apskritai pirmą kartą ten apsilankiau.

 

* * *

Šarūnas Facebook

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *